Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin SAVA

 


Comunicat nr. 57


COMUNICAT


Sub mandatul presedintiei romane a Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) al Fortei Multinationale de Pace din Sud-Estul Europei (MPFSEE) si a Comitetului de Coordonare a Reuniunilor Ministrilor Apararii din Sud-Estul Europei (SEDM-CC), in zilele de 12 si 13 martie a.c., respectiv 14 martie a.c., se vor desfasura, la Sinaia, cea de-a 9-a reuniune a PMSC/MPFSEE si cea de-a 8-a reuniune a SEDM-CC. Acestea vor fi ultimele activitati organizate in tara noastra sub presedintia romana a SEDM-CC si PMSC/MPFSEE.

La cele doua manifestari vor fi prezente delegatii din tarile membre ale SEDM: Albania, Bulgaria, Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM), Grecia, Italia, Romania, Slovenia, SUA si Turcia. SEDM reprezinta procesul de consultari stabilite la nivelul conducerilor ministerelor apararii nationale, in vederea intensificarii cooperarii regionale pentru securitate si stabilitate in Sud-Estul Europei.

Pe timpul reuniunilor, reprezentantii nationali vor fi informati in legatura cu toate activitatile desfasurate in cadrul SEDM si in cadrul Brigazii Multinationale de Pace din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) de la precedentele intalniri desfasurate in acelasi format, anul trecut.

Īn cadrul celei de-a 9-a reuniuni a PMSC, participantii se vor consulta in vederea stabilirii modalitatilor concrete de sprijinire a procesului de planificare a dislocarii SEEBRIG intr-o misiune de sprijin al pacii. De asemenea, delegatia Romaniei va prezenta stadiul pregatirilor pentru mutarea Comandamentului SEEBRIG de la Plovdiv la Constanta, in luna iulie a acestui an.

La reuniunea SEDM-CC, delegatii nationali vor stabili principalele probleme care vor fi supuse atentiei adjunctilor sefilor de state majore, in cadrul viitoarei reuniuni a acestora, care va avea loc la Roma, in luna mai 2003.
Presedintele SEDM-CC si PMSC, domnul Ovidiu Dranga, va face o declaratie de presa joi, 13 martie a.c., intre orele 11.00 si 11.30, la hotelul New Montana, din Sinaia. Jurnalistii care doresc sa participe la eveniment vor fi asteptati intre orele 10.30 si 10.50, in holul central al hotelului New Montana.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare