Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 354


COMUNICAT


Miercuri, 28 iulie a.c., locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Ion Gavril Ghitaș, a primit o delegație militară a Uniunii Statale Serbia și Muntenegru, condusă de general-locotenent Milomir Miladinovic, locțiitor al șefului Statului Major General pentru Trupele de Uscat.
Delegația se află într-o vizită oficială de două zile în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Eugen Bădălan.
În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la stadiul și perspectiva procesului de reformă și modernizare a forțelor terestre din Armata României, experiența dobândită în operațiunile de menținere a păcii, participarea la misiuni internaționale, precum și la modernizarea structurilor de personal și a învățământului militar, din perspectiva noii calități de membru NATO a țării noastre.
De asemenea, la nivelul șefilor categoriilor de forțe au fost discutate și teme legate de cooperarea militară bilaterală pentru forțele terestre, analizandu-se totodată modalitățile de extindere a acesteia.
Programul delegației militare din Uniunea Statală Serbia și Muntenegru include vizitarea Batalionului 21 Vânători de Munte și Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General