Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 358


INFORMATIE DE PRESA


Maistrul militar Varga Ion, ofițerul de relații publice al plutonului român de poliție militară din Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

Miercuri 27 iulie 2004, militarii români din cadrul brigăzii multinaționale KABUL au participat, în Camp Warehouse, la ceremonia de schimbare a comenzii brigăzii.

Generalul de brigadă Walter SPINDLER (Germania) va deține pentru șase luni comanda brigăzii, preluată de la generalul de brigadă Jocelyn LACROIX (Canada). La ceremonial a participat generalul locotenent Rick HILLIER (Canada)- comandantul ISAF, alături de oficiali ai partenerilor de securitate și membri ai Ministerului de Interne și Ministerului Apărării afgane, precum și ambasadori ai națiunilor participante cu forțe în cadrul ISAF.

Fostul comandant, generalul LACROIX a afirmat că „ Brigada Multinațională KABUL este un exemplu al determinării NATO și comunității internaționale de a crea un mediu stabil și sigur în capitala afgană. Prin prezența în zona Kabulului și prin asistența acordată Agenției de Securitate Afgană, brigada facilitează crearea unei baze prin care democrația să se consolideze și să se răspândească în întreaga țară. Cei 3.000 de soldați ai brigăzii sunt importanți pentru stabilirea și menținerea libertății, democrației și prosperității în Afganistan”.

Brigada multinațională KABUL acționează in cadrul Forței Internaționale de Asistență și Securitate (ISAF) și are în compunere militari din 28 de țări. România participă la această misiune, începând cu ianuarie 2002, cu 26 polițiști militari din Batalionul 265 Poliție Militară, 9 ofițeri de stat major și o aeronavă C-130 Hercules, cu două echipaje, în baza Hotărârii Parlamentului României, nr. 38 din 21.12.2001.

Biroul de Presa al M.Ap.N.