Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 360


COMUNICATJoi, 29 iulie a.c., domnul dr. George Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, l-a primit la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe domnul amiral Giampaolo di Paola, șeful Statului Major al Apărării Italiei.
În cursul întrevederii s-au discutat aspecte referitoare la procesul de transformare a NATO din perspectiva Summit-ului de la Istanbul, evoluția procesului de reformă și modernizare a armatelor celor două țări, politica europeană de securitate și apărare, precum și coordonatele de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre România și Italia. Totodată, au fost abordate modalitățile de cooperare în cadrul Brigăzii Multinaționale de Pace din Sud Estul Europei (SEEBRIG).
De asemenea, agenda de discuții a mai cuprins subiecte referitoare la participarea militarilor români și italieni în misiunile internaționale, în special contribuția comună la combaterea terorismului internațional în Afganistan și Irak. Cu acest prilej, a fost apreciată cooperarea excelentă dintre trupele române și cele italiene din teatrele de operații și s-a subliniat faptul că ambele state acordă o importanță deosebită continuării cooperarii bilaterale în contextul eforturilor de reformă și profesionalizare a forțelor armate.
Prezența în București a domnului amiral Giampaolo di Paola, se înscrie în contextul invitației șefului Statului Major General al Armatei române, domnul general dr. Mihail Popescu. De asemenea, acest moment marchează continuarea relațiilor de colaborare foarte bune dintre Ministerele Apărării din ambele țări și reafirmă cadrul deschis dialogului și cooperării între personalitățile din mediul politic și militar din România și Italia.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare