Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 364


COMUNICAT


Căpitanul Eugen Ispas, ofițerul cu relațiile publice al Batalionului 281 Infanterie „BOLD EAGLES”, din Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

Joi, 29 iulie a.c., militarii Batalionului 281 Infanterie „Bold Eagles” din Rîmnicu Sărat, care îndeplinesc misiuni în cadrul operațiunii ENDURING FREEDOM, au fost vizitați de general-maior Eric Olson comandantul CJTF 76 (Forța Operațională Multinațională Întrunită 76) care coordonează desfășurarea operațiilor militare din Afganistan.
Generalul american, însițit de colonelul Richard Pedersen, comandantul Brigăzii 3 Infanterie „BRONCO” și de locotenent-colonelul Clarence Neason, comandantul Batalionului 3 din Regimentul 7 Artilerie, unități în subordinea cărora se află și militarii rîmniceni, a vizitat capela militară și a participat la un briefing de informare susținut de comandantul Batalionului 281 Infanterie, locotenent-colonelul Constantin Cărămidariu.
Acesta a prezentat capabilitățile detașamentului pe care îl comandă și misiunile executate până în prezent de militarii români. Au fost abordate, de asemenea, riscurile și amenințările din zona de responsabilitate.
De asemenea, oaspeții americani au participat și la ceremonialul militar organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Imnului Național, sărbătoare de suflet pentru militarii români din Afganistan.
Generalul-maior Eric Olson a consemnat în cartea de onoare a „Vulturilor Îndrăzneți”: „Mulțumesc militarilor Batalionului 281 pentru contribuția, în cadrul forțelor Coaliției, la lupta împotriva terorismului internațional”.


Biroul de Presa al M.Ap.N.