Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Eliza Maria Guvir

 


Comunicat nr. 368


INFORMATIE DE PRESA


Locotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Vineri, 30 iulie a.c., în tabăra “White Horse” din Irak, s-a desfășurat slujba de sfințire a capelei militare cu hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, înălțată de militarii Batalionului 26 Infanterie “Scorpionii Roșii”.

Această ceremonie religioasă a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teofan, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, împreună cu preoții militari ai Batalioanelor 26 și 812 Infanterie, Nicu Lulă și Ioan Cărpinișan.

De asemenea, la această activitate a participat și căpitanul Don Ricardo, capelanul regimentului italian “Serenissima”, cartiruit în aceeași tabără cu batalionul românesc.
Evenimentul a reprezentat pentru militarii celor două unități un moment deosebit, de împlinire sufletească și satisfacție pentru faptul că, de acum înainte, vor avea posibilitatea să participe la slujbele oficiate de preoții militari aici, în teatrul de operații din Irak.

Deși este demontabilă, noua construcție din lemn a fost proiectată și realizată în tradiția bisericilor românești, ale căror caracteristici definitorii sunt căldura și comuniunea sufletească.Biroul de Presa al M.Ap.N.