Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 370


INFORMATIE DE PRESA


La solicitarea autorităților centrale, prefecților și primarilor din regiunile afectate de calamități naturale, unități și subunități din Ministerul Apărării Naționale, cu tehnică din dotare (autobasculante, excavatoare, tractoare și remorci, trailere etc.), au intervenit în ultimele zile, pentru limitarea efectelor produse de inundații.

Astfel, circa 600 de militari și tehnică specifică pentru fiecare situație au intervenit în diverse zone ale țării, ziua și noaptea, pentru ajutorarea populației sinistrate.

Centrul Operațional de Conducere Militară din Statul Major General al Armatei României monitorizează permanent situația din teritoriu și ține legătura cu grupele operative constituite la nivel central și local pentru ajutorarea sinistraților și înlăturarea efectelor inundațiilor.

Ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, au ordonat comandanților de la toate eșaloanele să acorde sprijin autorităților care solicită acest lucru, în limita tehnicii specifice de care dispun, până la normalizarea situației.Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.