Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 371


COMUNICAT


În cursul zilei de astăzi, 1 august a.c., o altă serie de copii din provincia Kosovo, albanezi, însoțiți de cadre didactice, au sosit în România, la Baza 90 Transport Aerian, cu o aeronavă de tipul AN 26, aparținând Statului Major al Forțelor Aeriene, pentru a-și petrece vacanța în România, timp de două săptămâni.

În perioada 1-6 august a.c, copiii vor fi cazați la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza și vor vizita obiective turistice și istorice din zonă, urmând ca în intervalul 7-14 august să-și petreacă restul vacanței pe Litoral, unde vor fi cazați la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Aceștia vor avea un program identic cu cel al al copiilor sârbi care au vizitat România în perioada 20 iulie - 1 august a.c.

Excursia este oferită de Ministerul Apărării Naționale, la propunerea comandantului detașamentului românesc dislocat la Gorazdevac, în Kosovo, făcută cu prilejul vizitei în teatrul de operații a ministrului apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și a șefului Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu, în luna februarie a.c. Statul Major General a organizat apoi petrecerea vacanței de vară în România a unui număr egal de copii albanezi și sârbi din Kosovo, întocmind în acest scop un program cât mai atractiv.


Copiii, atât sârbi cât și albanezi, locuiesc în zona de responsabilitate a militarilor români care acționează în Kosovo și nu au avut niciodată ocazia de a ieși din perimetrul localităților în care s-au născut.

Prima serie, a copiilor sârbi,s-a întors în Kosovo sâmbătă cu aeronava militară pusă la dispoziție de Statul Major al Forțelor Aeriene.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General