Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 379


COMUNICAT


Luni, 2 august a.c., în prezența contraamiralului prof. univ. dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major al Forțelor Navale, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân ” din Constanța s-a desfășurat ceremonialul militar prilejuit de instalarea în funcția de comandant (rector) al academiei a comandorului prof. univ. dr. ing. Aurel Șerb.
Comandorul Șerb a fost numit în noua funcție prin ordin al ministrului apărării naționale, începând cu 1 august a.c., iar până la această dată a fost decanul Facultății de Radiolocație, Transmisiuni și Echipamente pentru Automatizarea Conducerii Trupelor, din cadrul Academiei Tehnice Militare.
Conducerea Statului Major al Forțelor Navale l-a felicitat pe comandorul Șerb și i-a urat succes în noua funcție. De asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Navale a apreciat contribuția comandorului Aurel Popa la buna desfășurare a procesului de învățământ în cadrul Academiei Navale și profesionalismul cu care acesta a coordonat activitățile instituției în perioada în care s-a aflat la conducerea acesteia.

* * *
În vârstă de 53 de ani, comandorul Aurel Șerb este absolvent al Institutului de Marină “Mircea cel Bătrân”, promoția 1974. După absolvirea Facultății de Automatică și Calculatoare, din cadrul Institutului Politehnic București (1980) și până în prezent, a parcurs întreaga ierarhie didactică, până la nivelul de profesor universitar și decan al Facultății de Radiolocație, Transmisiuni și Echipamente pentru Automatizarea Conducerii Trupelor, din Academia Tehnică Militară București.
Autor al unui număr de 31 de cărți și cursuri de specialitate, 44 de comunicări științifice interne și internaționale în domeniul automatizării și calculatoarelor, șapte proiecte de cercetare și patru inovații, noul rector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” este membru activ al mai multor asociații profesionale de profil din țară și din străinătate.
Statul Major al Fortelor Navale