Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 382


INFORMATIE DE PRESA


Locotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Marți, 3 august a.c., în campul Mittica, din apropierea localității irakiene Nasiriya, în prezența generalului de brigadă dr. Visarion Neagoe, locțiitorul comandantului Comandamentului 2 Operațional Întrunit, și a colonelul Claudio D’Angelo, comandantul Regimentului MSU (Unitatea Multinațională Specializată), s-a desfășurat ceremonialul de transfer al autorității unui nou contingent de polițiști militari români care urmează să participe la operațiunea “Antica Babilonia”.

Cei 100 de polițiști militari sunt comandați de maiorul Nicolae Ilie și vor acționa împreună cu militari italieni și portughezi, misiunile lor incluzând, conform mandatului, patrulări în aria de responsabilitate, controlul traficului rutier, escorta unor personalități militare, a convoaielor logistice și a celor cu ajutoare umanitare, paza campului Mittica.

Colonelul D’Angelo a mulțumit tuturor militarilor companiei de poliție militară care și-au încheiat participarea la operațiunea “Antica Babilonia”, oferindu-le diplome de apreciere pentru profesionalismul cu care și-au îndeplinit misiunile primite pe durata celor șase luni de activitate.

* * *

În dimineața zilei de 4 august, ultimul detașament de polițiști militari care și-au încheiat misiunea în Irak a revenit în țară împreună cu comandantul acestuia, maiorul Dumitru Florea.
Biroul de Presa al M.Ap.N.