Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 385


COMUNICAT


Vineri, 6 august, în jurul orei 3.00 (ora României), pe șoseaua Nasiriya - Suq Ash Shuyuk, o patrulă românească formată din 60 de militari, îmbarcați în TAB-uri, din Batalionul 812 Infanterie, care se află în misiune în Irak, a fost atacată cu focuri de arme automate și aruncătoare de grenade antitanc. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Militarii români, care aveau misiunea de a asigura securitatea șoselei menționate, au acționat conform procedurilor standard, iluminând zona și ripostând cu foc în direcția din care s-a tras asupra lor. Subunitatea și-a continuat apoi misiunea și a revenit în tabără astăzi în jurul prânzului.

De asemenea, în cursul nopții de joi spre vineri, un pluton de polițiști militari români a acționat în orașul Nasiriya împreunã cu carabinierii italieni, pentru îndeplinirea unor misiuni specifice. Acțiunile polițiștilor noștri nu s-au soldat cu victime sau pagube.

Statul Major General se află permanent în legătură, prin Comandamentul 2 Operațional, cu toate subunitățile care execută misiuni în afara granițelor țării.


Biroul de Presa al M.Ap.N.