Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 386


COMUNICATLuni, 9 august, ora 9.00, la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu va avea loc festivitatea de deschidere a taberei de vară pentru cercetași, care se va desfășura în perioada 8-15 august a.c., cu participarea a 40 de elevi din clasele a X-XII de la licee și colegii din întreaga țară, care au fost selecționați pe baza unui concurs de testare a cunoștințelor desfășurat on line pe web site-ul M.Ap.N.

Activitatea este organizată de Direcția Relații Publice a M.Ap.N., Statul Major al Forțelor Terestre și Academia Forțelor Terestre, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret și are drept scop să promoveze în rândurile tineretului principiile și valorile Armatei României și ale NATO. Sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra își propune să dezvolte și să valorifice calitățile fizice și morale ale tinerilor participanți, spiritul de competiție și de echipă.

Programul cuprinde activități aplicativ–militare, vizite la instituții militare de învățământ, întâlniri cu ofițeri și studenți militari, întreceri sportive și acțiuni cultural- educative. Elevilor li se vor înmâna, la final, diplome de participare, iar câștigătorilor întrecerilor sportive li se vor acorda premii oferite de organizatori și sponsori.

Alte informații pe acest subiect oferă locotenent-colonelul Marin Brezoi (0740-309.964) și maiorul Liviu Dragoman (0723-243.666).

Biroul de Presa al M.Ap.N.