Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 388


INFORMATIE DE PRESA


Locotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” și ai Companiei de poliție militară continuă executarea misiunilor stabilite prin mandat în aria lor de responsabilitate.

Comanda batalionului a avut sâmbătă, 7 august, o întâlnire de lucru cu guvernatorul localității Suq Ash Shuyuk, cu șeful poliției irakiene din zonă și cu comandantul unui batalion din Garda Națională Irakiană. Acesta din urmă a evidențat rolul deosebit pe care militarii români l-au avut în instruirea subordonaților săi și a solicitat continuarea sprijinului în acest sens.

La mai puțin de două săptămâni de când batalionul se află în teatrul de operații, în urma discuțiilor cu reprezentanți ai consiliilor locale s-a hotărât ca pe linia relațiilor militaro-civile să fie demarat un proiect de amenajare a unui sistem de aprovizionare cu apă în localitatea Al Hammar, concomitent cu continuarea renovării și reutilării a două școli din localitățile Al Tar și Al Islah. Operațiunea își propune să contribuie la creșterea stabilității în provincia Dhi Qar și vine în sprijinul executării misiunilor militarilor români în aria lor de responsabilitate, prin crearea condițiilor de îmbunătățire a vieții localnicilor și reducerea ratei șomajului, aceste misiuni oferind noi locuri de muncă pentru populație.

Starea moralului militarilor din Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” și Compania Poliție Militară este bună. Militarii au asigurate condiții pentru menținerea legăturii telefonice și prin internet cu cei dragi de acasă.Biroul de Presa al M.Ap.N.