Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 393


COMUNICATVineri, 13 august a.c., nava școală “Mircea”, aflată în marș de instrucție pe coasta de est a continentului nord-american, va părăsi portul canadian Sydney pentru a începe călătoria de revenire în țară. După traversarea Oceanului Atlantic, velierul, care aparține Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, din Constanța, va acosta în portul francez Brest, pentru ca pe data de 26 septembrie, după ce va fi parcurs peste 15.000 mile marine, să sosească în portul Constanța.

Având la bord, în afara echipajului, 71 de studenți de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” și 31 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri “Amiral Ion Murgescu”, velierul a plecat din portul Constanța pe data de 19 aprilie a.c. pentru a participa la competiția nautică “Tall Ships Challenge – 2004”, organizată pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii și Canadei. În etapa desfașurată între porturile Charleston și Delaware Bay nava română a obținut locul al doilea. Pe timpul marșului marinarii români au avut întâlniri cu oficialități militare și civile, au vizitat obiective istorice și turistice, iar bricul a fost vizitat de peste 10.000 de persoane.

Acesta este cel de al doilea marș pe care nava școală l-a executat pe coasta americană, o activitate de o amploare similară având loc în anul 1976, când “Mircea” a participat la festivitățile prilejuite de aniversarea Bicentenarului Independenței Statelor Unite ale Americii.
Statul Major al Fortelor Navale