Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 417


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, a transmis următoarea corespondență din Irak:

Vineri, 27 august a.c., militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, din tabăra ”White Horse”, au fost vizitați de o delegație militară condusă de generalul-maior britanic William Rollo, comandantul Diviziei Multinaționale de Sud Est, însoțit de locțiitorul său, generalul de brigadă italian Leonardo di Marco, și de alți ofițeri din statul major al diviziei.

Vizita a avut ca obiectiv documentarea și cunoașterea situației din zona de responsabilitate a militarilor români, a capacităților reale ale componentei române din Forța Multinațională Întrunită Italiană (ITJTF), precum și a dificultăților pe care le întâmpină militarii noștri pe timpul executării misiunilor în zona de responsabilitate.

Delegația militară a fost informată de către comandantul Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, locotenent-colonel Dorin Blaiu, asupra experienței acumulate de bistrițeni în misiunile internaționale din Angola, Kosovo și Afganistan și asupra misiunilor și capabilităților actuale, specifice mediului operațional din Irak.

De asemenea, generalul britanic s-a întâlnit cu militarii batalionului, precizând că: “situația din zonă este pe cale să se îmbunătățească, dar la această dată nu putem fi siguri de evoluțiile viitoare. Misiunea noastră este de a fi pregătiți pentru orice eventualitate. Indiferent dacă situația se va îmbunătăți sau nu, sarcinile noastre vor fi asigurarea securității în zona de responsabilitate în scopul menținerii libertății de mișcare a forțelor coaliției, continuarea susținerii populației locale și, nu în ultimul rând, instruirea Forțelor de Securitate Irakiene”.

La finalul vizitei, generalul Rollo a participat împreună cu militarii români la o misiune de patrulare, având astfel posibilitatea să cunoască direct tehnica românească și modul de acțiune al militarilor noștri.


Biroul de Presa al M.Ap.N.