Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 420


COMUNICAT


Marți, 31 august a.c., începând cu ora 12.00, la sediul Comandamentului Batalionului 96 Geniu se va desfășura ceremonia de întoarcere în țară a Detașamentului de geniu IRAK II și a Detașamentului ANA TRAINING II.
*** *** ***

Cei 149 de militari din detașamentul IRAK II au participat, în perioada februarie-august 2004, la Faza a IV-a de stabilizare și reconstrucție a Irakului. Pe parcursul celor șase luni de misiune, geniștii români au îndeplinit peste 180 de misiuni de construcție și reparare de drumuri și poduri care asigură legătura între diferite localități irakiene, amenajare de platforme pentru elicoptere, precum și misiuni genistice în folosul populației civile.

Detașamentul ANA TRAINING II a participat la procesul de construcție și operaționalizare a Noii Armate Naționale a Afganistanului. Activitatea celor 22 de instructori români a cuprins elaborarea statelor de organizare, a programelor de înzestrare și instruire, managementul donațiilor, recrutarea și pregătirea forțelor, inspecția și repunerea în funcțiune a tehnicii.

Ca o recunoaștere a constribuției și rezultatelor obținute pe timpul misiunii, în luna februarie a.c., patru ofițeri, trei subofițeri și doi maștri militari din compunerea detașamentului, au fost decorați de către armata Statelor Unite ale Americii cu „Army Commendation Medal”, iar toți ceilalți instructori au primit certificate de apreciere din partea comandamentului CJTF Phoenix (Kabul). De asemenea, în luna iunie a.c., comandantul detașamentului împreună cu trei șefi instructori au fost recompensați cu „Medalia NATO pentru Afganistan”.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt așteptați mâine, 31 august, începând cu ora 11.45, la sediul Comandamentului Batalionului 96 Geniu, din șoseaua Olteniței nr. 219.Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.