Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 422


COMUNICAT


În perioada 31 august–2 septembrie a.c., în poligonul Capu Midia și în raionul naval adiacent, nave și lansatoare de rachete aparținând Forțelor Navale Române vor executa, în cadrul unui exercițiu, lansări reale de rachete.

Activitatea este coordonată de ofițeri din Statul Major al Forțelor Navale și în desfășurarea acesteia sunt implicate 19 nave de luptă și auxiliare, precum și aproximativ 1.000 de marinari. Exercițiul este prevăzut în Planul anual de pregătire a Forțelor Navale și are ca scop perfecționarea deprinderilor militarilor prin antrenarea lor în condiții reale de lansare.

Pe toată perioada lansărilor, în zona limitrofă poligonului și în raionul maritim aflat în zona de tragere vor fi adoptate măsuri de siguranță corespunzătoare.

După încheierea exercițiului, Grupul Mass-Media al Forțelor Navale va pune la dispozitia jurnaliștilor interesați înregistrări video și fotografii de la lansările de rachete. Persoană de contact: locotenent-comandor Ion Burghișan, telefon 0741-10.27.01.


Statul Major al Fortelor Navale