Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 424


COMUNICAT


În urma propunerii ministrului apărării naționale și a ministrului afacerilor externe, avizată de primul ministru al României, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare din Ministerul Apărării Naționale, domnul George Cristian Maior, a fost avansat, prin Decret prezidențial, la gradul diplomatic de ambasador.

Activitatea domniei sale în perioada 2001-2004 a inclus coordonarea procesului de pregătire și implementare a patru cicluri anuale din Programul Național de Aderare la NATO, care a reprezentat principalul instrument utilizat de Alianța Nord-Atlantică pentru evaluarea performanțelor fiecărui stat candidat. În perioada 2002-2004, după ce România a primit invitația oficială de aderare, domnia sa a fost co-negociator, din partea României, cu Alianța Nord-Atlantică în vederea finalizării cu succes a aderării din aprilie 2004.

George Cristian Maior a absolvit, în 1992, Universitatea George Washington, din Washington D.C. (Drept și Relații Internaționale), după care și-a continuat cariera diplomatică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, până la numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale.


Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare