Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Cristian Cirlan

 


Comunicat nr. 429


COMUNICAT


În zilele de 31 august și 1 septembrie a.c., o delegație condusă de șeful Direcției Administrative și Servicii din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general de brigadă Cătălin Zisu, a efectuat o vizită oficială în Ungaria, la invitația șefului Direcției Generale de Politică Umană din Armata Ungariei, general de brigadă Lajos Erdelyi.

Cu acest prilej s-a convenit ca, începând cu anul 2005, militari români să poată petrece, împreună cu familiile, concediile de odihnă în complexe turistice militare din Ungaria, în cadrul unui parteneriat între armatele României și Ungariei. Pe parcursul vizitei, delegației române i-au fost prezentate câteva din spațiile de cazare aflate în stațiunile Balaton Kns (pe malul lacului Balaton), Matra Haza și Bujok, care ar putea face obiectul încheierii unui acord bilateral în domeniul menționat.

O delegație ungară va vizita România, în perioada următoare, pentru a studia contraoferta Direcției Administrative și Servicii, care constă în spații de cazare la Cap Aurora, Sinaia și Predeal.

Pentru anul 2005, acordul de principiu prevede petrecerea, de către zece familii, a concediilor de odihnă la reciprocitate, acest număr putând crește în funcție de rezultatul primului schimb. Astfel, o familie de militari români și-ar putea petrece un sejur pe malul lacului Balaton la costuri de până la 15 euro pe zi de persoană, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din prețurile serviciilor turistice civile.

La finalul vizitei în Ungaria, șeful Direcției Administrative și Servicii a spus că la întoarcerea în țară va propune promovarea unui sistem care să permită accesul tuturor categoriilor de militari la acest gen de oferte de petrecere a concediilor de odihnă în străinătate, la prețuri avantajoase.Biroul de Presa al M.Ap.N.