Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 437


COMUNICAT


În zilele de 6 și 7 septembrie a.c., o delegație militară condusă de șeful Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu, efectuează o vizită oficială în Turcia, la invitația Comandantului Forțelor Armate Turce, generalul Hilmi Özkök.

Pe parcursul convorbirilor cu oficialii militari turci, care se vor desfășura la Ankara, vor fi analizate stadiul relațiilor bilaterale, al cooperării în zona Mării Negre, precum și participarea la misiuni internaționale, identificându-se noi modalități de extindere a colaborării în domeniul militar. Vor fi prezentate, de asemenea, informări cu privire la procesul de reformă care se derulează în cele două armate și participarea la combaterea fenomenului terorismului internațional.

Programul vizitei delegației române, din care mai fac parte generalul-locotenent Gheorghe Catrina, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Florian Pința, director al Statului Major al Forțelor Terestre, și comandorul Neculai Surlă, de la Statul Major al Forțelor Navale, cuprinde depunerea unei coroane de flori la Mausoleul lui Mustafa Kemal Atatürk, din Ankara, după ceremonialul militar de întâmpinare, precum și vizitarea unor obiective militare și istorice.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General