MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 333
Ceremonie de recepție a aeronavelor F-16 Fighting Falcon, la Borcea

Vineri, 6 octombrie, de la ora 12.00, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, județul Călărași, va avea loc ceremonia oficială de recepție a unei noi serii de trei aeronave multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia se va desfășura în prezența secretarului de stat Mircea Dușa, șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare, a generalului-locotenent Laurian Anastasof, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene și a unei delegații portugheze condusă de secretarul de stat pentru apărare din Republica Portugalia, Marcos Perestrello.

La finalul ceremoniei, cei doi secretari de stat se vor întâlni cu detașamentul portughez dislocat în această perioadă din Baza Aeriană 5 Monte Real în Baza 86 Aeriană Borcea.

Prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Române finalizează Faza I de introducere în serviciu a avioanelor multirol.

***


Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt rugați să transmită până joi, 5 octombrie, ora 18.00, la adresa de e-mail proff@roaf.ro, următoarele informații: nume, prenume, seria și numărul CI, instituția media pe care o reprezintă, numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care se deplasează și al carului de transmisie.

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați vineri, 6 octombrie, începând cu ora 10.00, la sediul bazei aeriene din str. Blocuri Bărăganu, din localitatea Borcea, județul Călărași (acces dinspre drumul național DN 3A).

Persoană de contact: sublocotenent Cosmina Dinu, telefon 0726 754 405.