MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 371
Activități dedicate Zilei Armatei României organizate miercuri, 25 octombrie, în Parcul Carol I

Miercuri, 25 octombrie, în Parcul Carol I, din Capitală, vor avea loc manifestări dedicate Zilei Armatei României.

Începând cu ora 11.00, militari din toate categoriile de forțe ale armatei vor prezenta elemente de tehnică și echipament din dotare, vor fi organizate ateliere de tir cu arcul și de instrucție pentru promovarea carierei militare - „Military Boot Camp”, standuri de carte, fotografii cu specific militar din actualitate sau istorice. De asemenea, vor avea loc demonstrații de mânuire a armamentului, de tip drill-team, spectacole folclorice și ale muzicilor de fanfară. Accesul publicului va fi liber.

De la ora 15.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut vor avea loc o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori, ceremonia de schimbare a gărzii la Mormânt și depunerea jurământului militar de către studenți și cursanți din instituții militare de învățământ.

Jurnaliștii interesați să ia parte la activitățile de la ora 15.00, sunt rugați să transmită până luni, 23 octombrie, ora 12.00, pe adresa de e-mail presamapn@mapn.ro, datele pentru acreditare (numele și prenumele, instituția media pe care o reprezintă, seria și numărul cărții de identitate și numărul de înmatriculare a carului de reportaj).