MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 377
Adunarea generală anuală a Biroului executiv a ANVR

Marți, 31 octombrie, în prezența secretarului de stat Nicolae Nasta, a avut loc, la sediul Cercului Militar Național, Adunarea generală anuală a biroului executiv a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, prezidată de generalul (rtr.) Marin Dragnea.

Secretarul de stat Nasta a transmis, în deschiderea lucrărilor, mesajul ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, în care se arată: ”România nu ar fi fost astăzi țara cu care ne mândrim dacă dumneavoastră nu v-ați fi sacrificat tinerețea și sănătatea în tranșee, în istovitoarele marșuri ale campaniilor din est sau din vest, în cumplitele bătălii pe care le-ați înfruntat cu atâta curaj. Suferințele și tragediile pe care fiecare dintre dumneavoastră le-a trăit nu v-au îngenuncheat și nu v-au descurajat. Întorși acasă, după încheierea războiului, v-ați angajat în eforturile de reconstrucție a țării și ați continuat, astfel, să îmbogățiți zestrea pe care ne-ați lăsat-o. Este datoria noastră să o prețuim și să o îmbogățim pentru a lăsa, la rândul nostru, celor care vin, o moștenire pe măsură”.

La rândul său, secretarul de stat Nasta i-a asigurat pe cei prezenți că la nivelul conducerii M.Ap.N. există preocupare permanentă cu privire la rezolvarea problemele întâmpinate de veteranii și văduvele de război, văzută “nu ca o obligație instituțională, ci ca o stare de normalitate, în semn de respect pentru sacrificiile asumate de cei ce și-au dedicat întreaga viață Armatei și Țării”.

În cadrul “Adunării bătrânilor ostași ai Armatei României,” după cum a caracterizat-o președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, generalul (rtr.) Marin Dragnea a reușit să aducă în atenție atât provocările și problemele cu care se confruntă membrii asociației, cât și bucuria resimțită de aceștia la ceremoniile din acest an dedicate Zilei Armatei României. ”Am fost onorați așa cum se cuvine!”, a concluzionat generalul Dragnea.