MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 405
Militari răniți în teatrele de operații, avansați în grad

Militari răniți în teatrele de operații au fost avansați în grad în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 28 noiembrie, la sediul M.Ap.N.

Pentru cei 75 de veterani prezenți astăzi la ceremonie - militari în activitate, în rezervă și în retragere - avansarea în grad a reprezentat o nouă dovadă a recunoștinței Armatei României față de modul în care și-au îndeplinit misiunile acolo unde țara i-a trimis.

Ministrul apărării naționale le-a mulțumit militarilor pentru curaj și spiritul de sacrificiu. „Fiecare dintre dumneavoastră, cei care ați fost avansați în cadrul acestei emoționante festivități, ați răspuns chemării sub drapelul de luptă, și, prin vitejia, dragostea și spiritul de sacrificiu probate în misiunile de luptă încredințate ați demostrat curaj și determinare”, a spus ministrul Fifor.

Cu același prilej, pentru forța și tăria de caracter de care au dat dovadă și pentru rezultatele deosebite obținute în urma participării la „Invictus Games”, cei 15 militari răniți care au reprezentat România la Toronto au fost premiați.

„Faptul că militarii răniți au participat la această competiție, în ciuda problemelor medicale pe care le au, și, mai mult, au reușit să câștige patru medalii pentru România, constituie un exemplu care încurajează mișcarea sportivă și dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei și al societății, în general. Poporul român are nevoie de astfel de modele de viață”, a concluzionat ministrul apărării naționale.