MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 417
Întrevederea ministrului apãrãrii naþionale cu ambasadorul Germaniei în România

Ministrul apãrãrii naþionale, Mihai Fifor, l-a primit marþi, 5 decembrie, la sediul ministerului, pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate de pe agenda NATO ºi UE, precum ºi perspectivele intensificãrii cooperãrii bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apãrare.

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a evidențiat importanța continuãrii colaborãrii dintre România și Germania, în vederea implementãrii deciziilor aliate adoptate la Summit-ul de la Varșovia, precum și continuãrii demersurilor de operaționalizare a Cooperãrii Permanente Structurate (PESCO). În acest context, ministrul apãrãrii naționale a evocat eforturile aliate de realizare a prezenței avansate a NATO în regiunea Mãrii Negre și a subliniat sprijinul pãrții germane în implementarea inițiativelor concrete ale României.

Totodatã, Mihai Fifor a menþionat interesul în aprofundarea cooperãrii tehnico-militare cu partenerul german prin identificarea ºi implementarea unor proiecte care sã stimuleze investiþiile germane ºi transferul de tehnologie în România.