MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 432
Întâlnirea ministrului apãrãrii naþionale cu omologul leton

Luni, 18 decembrie, ministrul apãrãrii naþionale, Mihai Fifor, l-a primit, la sediul ministerului, pe ministrul leton al apãrãrii, Raimonds Bergmanis, aflat într-o vizitã oficialã în România.

Agenda discuþiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea în domeniul apãrãrii, atât în context bilateral, cât și în cadrul NATO și UE.

Încã de debutul discuþiilor, ministrul român al apãrãrii a declarat faptul cã „înfiinþarea structurilor NATO, atât în România, cât ºi în Letonia, alãturi de cele din Bulgaria, Estonia, Lituania ºi Polonia, au transmis un semnal puternic de reasigurare ºi de solidaritate aliatã, în actualul context internaþional complex”.

În context, ministrul Fifor a subliniat determinarea de a crește nivelul de operativitate al Forþelor Armate Române, inclusiv prin înzestrarea cu sisteme ºi echipamente moderne.

Cei doi oficiali au confirmat dorința comunã de a întãri cooperarea pe toate palierele, inclusiv în ceea ce privește proiectele de dezvoltare a capabilitãților militare multinaționale, derulate la nivelul structurilor internaþionale din care România ºi Letonia fac parte.

Cu aceastã ocazie, cei doi miniºtri au semnat un nou Acord între Ministerul Apãrãrii Naþionale din România ºi Ministerul Apãrãrii Naþionale din Republica Letonã privind cooperarea în domeniul militar, document ce va permite identificarea ºi fructificarea unor noi oportunitãþi de colaborare între cele douã state în domeniul apãrãrii.