MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 20
Întrevedere a ministrului apãrãrii naþionale cu omologul din Georgia

Ministrul apãrãrii naþionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu omologul din Georgia, Levan Izoria, aflat în vizitã oficialã în România.

Agenda de discuþii a fost axatã pe aspecte de interes reciproc privind cooperarea militarã bilateralã, stadiul actual al relaþiilor dintre cele douã state, precum ºi pe noile perspective de intensificare a dialogului în domeniul apãrãrii.

Activitatea a reprezentat o bunã oportunitate de a reconfirma angajamentul ferm al României pentru susþinerea parcursului euro-atlantic al partenerului georgian. În context, ministrul apãrãrii naþionale a subliniat cã țara noastrã va continua sã sprijine activ procesul de reformã ºi modernizare a forþelor armate georgiene, în scopul întãririi sistemului de apãrare ºi creºterii interoperabilitãþii cu statele aliate. De asemenea, ministrul Mihai Fifor a exprimat aprecierea pentru participarea Georgiei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, cel mai important efort operaþional al Alianþei.

Ministrul georgian al apãrãrii a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperãrii în domeniul apãrãrii cu partea românã ºi a menþionat intenþia de a spori participarea la activitãþile practice de pregãtire ºi instruire organizate în țara noastrã.

De asemenea, cei doi miniºtri au convenit asupra demarãrii unui proces de consultãri periodice în vederea identificãrii unor noi proiecte de cooperare în domeniul apãrãrii, având în vedere, de asemenea, evoluþiile din mediul actual de securitate din regiunea Mãrii Negre.