MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 60
Artiștii Mihai Napu și Vlad Miriță, la M.Ap.N., cu ocazia Zilei internaționale a femeii

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, Direcția informare și relații publice a organizat miercuri, 7 martie, la sediul instituției, spectacolul Sărut de primăvară în FA#, dedicat femeilor cadre militare și salariate civile încadrate în structurile MApN din București.

În cadrul spectacolului au susținut recitaluri tenorul Vlad Miriță și Mihai Napu Band.

La evenimentul special, realizat cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României “Camarazii” și Fundația Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, au fost invitate, de asemenea, soțiile militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații și în acțiuni militare pe teritoriul național. Pentru prima dată, au fost prezente printre invitați și femei militar care își desfășoară activitatea în mediul multinațional, respectiv Comandamentul de Divizie Multinațională Sud Est și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO.

În debutul spectacolului, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au oferit tuturor spectatoarelor prezente la eveniment buchete de flori.


* * *

Vlad Miriță este unul dintre cei mai cunoscuți tenori din România. Pasiunea pentru muzică s-a făcut simțită încă din copilărie, când a absolvit clasa de canto a Școlii de Artă din municipiul Târgoviște, iar prima recunoaștere ca interpret de muzică ușoară a avut loc în 2002, când a câștigat Premiul I la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia. În 2008, a reprezentat România la EUROVISION, la Belgrad, împreună cu Nico. Începând cu anul 2006, devine solist al Operei Naționale Române. Din cadrul repertoriului său liric amintim rolurile Alfredo Germont (La Traviata – Giuseppe Verdi), Don José (Carmen – Georges Bizet), Macduff (Macbeth – Giuseppe Verdi), Ismaele (Nabucco – Giuseppe Verdi), Edmondo (Manon Lescaut – Giacomo Puccini), Arturo (Lucia di Lammermoor – Gaetano Donizetti) și, în pregătire, Pinkerton (Madama Butterfly – Giacomo Puccini) și Lenski (Evgheni Onegin – Piotr Ilici Ceaikovski).

Mihai Napu, solist vocal și chitarist, este pasionat de muzică pop-rock, folk și flamenco. De-a lungul anilor, a susținut numeroase concerte naționale și internaționale, a fost membru al Cenaclului Flacăra, Orchestrei Naționale de Folclor, și a făcut parte din mai multe trupe (Est, Boema, Totuși, Vacanța muzicală, Mihai Napu Band). Din cadrul repertoriului său amintim Scrisoare măicuței, Nu pleca, Am înțeles, Cronica de familie, Suntem pe mâna unor nebuni, Nuntă fără mireasă, Eroina ești tu, Telefon întâmplător, Străino, Dansând cu moartea, Am greșit.