Ministerul Apărării Naţionale
Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO

08.11.2017
Aspecte din timpul Reuniunii


Mihai Fifor la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, participă, în zilele de 8 și 9 noiembrie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, la Bruxelles.

Secția Presă

Afla mai multe



Întâlnirea ministrului român al apărării Mihai Fifor cu secretarul american al apărării SUA, James Mattis


În contextul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, care are loc la Bruxelles, în zilele de 8 și 9 noiembrie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o convorbire ”tête-à- tête” cu secretarul american al apărării, James Mattis.

Secția Presă

Afla mai multe



Prima zi a reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO de la Bruxelles


Alături de dialogul cu secretarul american al apărării, în prima zi a reuniunii ministeriale NATO, ministrul Mihai Fifor a avut o serie de întâlniri bilaterale cu omologii din Marea Britanie, Portugalia și Italia, și cu Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR).

Biroul presă

Afla mai multe



Agenda primei zile a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO


Prima zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, din 8 noiembrie, a fost un prilej de a evalua progresele realizate în implementarea măsurilor de adaptare a NATO la amenințările complexe din mediul actual de securitate, precum și prioritățile acestui proces, în pregătirea Summit-ului NATO din 2018.

Biroul presă

Afla mai multe



A doua zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO


Cea de-a doua zi a Reuniunii miniștrilor aliați ai apărării a fost dedicată palierului operațional, incluzând o sesiune a Consiliului Nord-Atlantic în formatul statelor contributoare la misiunea NATO Resolute Support / RSM din Afganistan, o reuniune a Coaliției Globale împotriva DAESH, organizată de către secretarul american al apărării James Mattis, precum și o reuniune a statelor contributoare la Comandamentul regional pentru instruire, consiliere și asistență din zona de nord a Afganistanului (TAAC-North), în organizarea Germaniei.

Biroul presă

Afla mai multe



Întâlniri bilaterale ale ministrului apărării naționale, în marja Reuniunii ministeriale NATO


În contextul celei de-a doua zile a Reuniunii ministeriale NATO, ministrul Mihai Fifor a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Franța și Turcia, Florence Parly, respectiv Nurettin Canikli.

Biroul presă

Afla mai multe