MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE


 


   Ministerul Apărării Naţionale organizează, prin Direcţia informare şi relaţii publice, Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia a XX-a, 2024.
   Cursul are durata de şase zile şi se desfaşoară în obiective militare ale Ministerului Apărării Naţionale.

 

   Scopul principal al cursului este acela de a pregăti jurnaliştii pentru activitatea din zonele de criză şi război, inclusiv pentru mediatizarea problemelor din domeniul apărării naţionale. Accentul va fi pus pe cunoaşterea şi înţelegerea riscurilor multiple la care se expun jurnaliştii care relatează din zone de operaţii şi pe formarea deprinderilor practice de acţiune în situaţii periculoase.

 

   Conţinutul cursului
   În scopul asigurării unei instruiri orientate pe specificul situaţiilor cu care se pot confrunta jurnaliştii, programul cursului are în vedere nu numai cele mai recente evoluţii înregistrate în situaţia reporterilor care transmit din zone de conflict şi riscurile actuale la care se expun pe timpul exercitării profesiei, ci şi luarea în considerare a experienţei Armatei României în operaţii.

   Crearea unor situaţii cât mai apropiate de realitatea teatrelor de operaţii militare va fi asigurată prin aplicarea pe scară largă a conceptelor utilizate în pregătirea personalului militar care urmează să fie desfăşurat în misiune.
   Cursul se va desfăşura prin contribuţia comună a specialiştilor militari şi a unor jurnalişti cu experienţă în relatarea evenimentelor din zone de conflict şi va beneficia de participarea reprezentanţilor organizaţiilor profesionale din mass-media, care vor împărtăşi cursanţilor din cunoştinţele şi experienţa lor.

mai mult


Linkuri aditionale

© 2024 Ministerul Apărării Naţionale - Website realizat şi administrat de Direcţia informare şi relaţii publice
Actualizare: 25.05.2024