Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 1


Armata intervine în sprijinul populației din zonele înzăpezite


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a ordonat, la propunerea șefului SMG, ca efective și tehnică militară să participe la acțiuni de deszăpezire și ajutorare a populației din zonele afectate de ninsorile abundente, ca urmare a solicitărilor autorităților administrației centrale și locale.

În București, la această oră, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazu" acționează cu autogredere și autocamioane pentru deszăpezirea arterelor rutiere din sectorul 6.

Tot în cursul zilei de astăzi, efective și mijloace de intervenție de la Batalionul 96 Geniu din București participă la deblocarea căilor de acces spre sediul Ministerului Apărării și în alte zone din capitală. De asemenea, au fost luate măsuri pentru restabilirea traficului spre porturi, aeroporturi, unități și depozite aparținând Ministerului Apărării.

Un detașament de militari din Forțele Terestre a participat, miercuri, 2 ianuarie 2008, cu tehnica din dotare (camioane DAC- 665 T, autospeciale și mijloace de transport pe șenile) pentru restabilirea circulației pe comunicația Caracal-Redea și pentru transportul unor persoane către unități sanitare din Caracal și Slatina, precum și asigurarea asistenței medicale de urgență a acestora.

Subunitățile de intervenție sunt pregătite în garnizoanele de reședință pentru ca, la solicitarea organelor în drept, să fie în măsură să acționeze cu promptitudine în sprijinul populației afectate de căderile masive de zăpadă.Biroul de Presă al Ministerului Apărării