Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 1


Armata intervine n sprijinul populaiei din zonele nzpezite


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, a ordonat, la propunerea efului SMG, ca efective i tehnic militar s participe la aciuni de deszpezire i ajutorare a populaiei din zonele afectate de ninsorile abundente, ca urmare a solicitrilor autoritilor administraiei centrale i locale.

n Bucureti, la aceast or, militari din Regimentul 30 Gard "Mihai Viteazu" acioneaz cu autogredere i autocamioane pentru deszpezirea arterelor rutiere din sectorul 6.

Tot n cursul zilei de astzi, efective i mijloace de intervenie de la Batalionul 96 Geniu din Bucureti particip la deblocarea cilor de acces spre sediul Ministerului Aprrii i n alte zone din capital. De asemenea, au fost luate msuri pentru restabilirea traficului spre porturi, aeroporturi, uniti i depozite aparinnd Ministerului Aprrii.

Un detaament de militari din Forele Terestre a participat, miercuri, 2 ianuarie 2008, cu tehnica din dotare (camioane DAC- 665 T, autospeciale i mijloace de transport pe enile) pentru restabilirea circulaiei pe comunicaia Caracal-Redea i pentru transportul unor persoane ctre uniti sanitare din Caracal i Slatina, precum i asigurarea asistenei medicale de urgen a acestora.

Subunitile de intervenie sunt pregtite n garnizoanele de reedin pentru ca, la solicitarea organelor n drept, s fie n msur s acioneze cu promptitudine n sprijinul populaiei afectate de cderile masive de zpad.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii