Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 3


Misiuni umanitare îndeplinite de piloții militari


O aeronavă militară tip AN-26 a executat luni, 7 ianuarie 2008, o misiune umanitară de transport a două persoane, asistate de o echipă SMURD, din Municipiul Satu Mare până la aeroportul militar Otopeni. Misiunea a fost aprobată de conducerea Ministerului Apărării, la solicitarea Spitalului Județean Satu Mare.

Cele două persoane, care au suferit arsuri grave în urma exploziei ce a avut loc într-un bloc din Satu Mare, au fost transportate cu ambulanța la Spitalul clinic de urgență chirurgie plastică, reparatorie și arsuri din București.

La solicitarea SMURD o aeronavă militară a îndeplinit o misiune umanitară de transport, în cursul serii de duminică, 6 ianuarie 2008, de la Oradea la București, a unui copil cu grave probleme de sănătate.

Pe 5 ianuarie, un elicopter IAR 330 Puma aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Constanța, o misiune umanitară transportând din localitatea Plopeni la Constanța o persoană bolnavă și o femeie însărcinată.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării