Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 6


Secretarul General al NATO la M.Ap.


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-au întâlnit vineri, 11 ianuarie 2008, la sediul Ministerului Apărării, cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, care efectuează o vizită oficială în România.

După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, Secretarului General al Alianței i-a fost prezentată delegația Ministerului Apărării, prilej cu care a felicitat câțiva militari cu merite deosebite în misiuni internaționale.

În cadrul întrevederii, oficialitățile au discutat despre pregătirea și organizarea Summit-ului din aprilie, de la București, precum și despre participarea Armatei României la operațiile militare desfășurate sub egida NATO, în special în cadrul misiunii ISAF din Afganistan. “Doresc să-mi exprim întregul respect și aprecierea pe care o port soldaților, militarilor români care acționează în operațiuni, în misiuni NATO. Ei fac o treabă excelentă acolo, în teatrele de operații”, a declarat Jaap de Hoop Scheffer la finalul întâlnirii.

De asemenea, ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a asigurat pe Secretarul General al NATO că, din punctul de vedere al Ministerului Apărării, “se face tot ceea ce este posibil pentru ca acest Summit să fie un succes atât din punct de vedere al organizării, cât și din punct de vedere al substanței, al deciziilor care se vor lua”.

Ministrul Apărării i-a oferit Secretarului General al NATO o sabie cu valoare de simbol din partea Armatei României.Biroul de Presă al Ministerului Apărării