Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard Mocanu

 


Comunicat nr. 15


Șeful Statului Major General, la ședințele de autoevaluare din garnizoana Focșani


Amiralul dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, a participat marți, 22 ianuarie, în garnizoana Focșani, la ședințele de autoevaluare pe anul 2007 a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” și a Brigăzii 8 Artilerie Mixtă „Alexandru Ioan Cuza”.

La activități au mai fost prezenți șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti, comandantul Corpului 1 Armată Teritorial, generalul-maior Nicolae Dohotariu, generali și ofițeri din Statul Major General, din comandamentele celor două unități și din structurile subordonate acestora.

Generalul de brigadă Cătălin Tomescu, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, a prezentat rezultatele obținute în procesul de operaționalizare a forțelor, arătând că unitățile și structurile subordonate au capacitatea de a îndeplini misiuni la standarde NATO atât în țară, cât și în teatrele de operații. În prezent, militarii Batalionului 300 Infanterie din compunerea brigăzii participă la misiunea ISAF, sub comandă NATO, din Afganistan.

Colonelul dr. Florinel Damian, comandantul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă, a evidențiat unitățile din compunerea brigăzii care desfășoară activități specifice în vederea operaționalizării depline și rezultatele pe care le-au obținut la misiunile și exercițiile executate în 2007.

Comandanții și subordonații lor au prezentat, în dialogurile deschise cu șeful SMG, dificultățile pe care le întâmpină în domeniile încadrare cu personal, logistică și asigurarea resurselor financiare.

Amiralul Gheorghe Marin a apreciat eforturile depuse de efectivele celor două brigăzi și propunerile făcute. Totodată, șeful SMG a prezentat principalele obiective privind transformarea Armatei României și a cerut implicare sporită în îndeplinirea atribuțiilor funcționale și a misiunilor specifice. El a arătat că, deși în 2008 restructurarea se va produce doar la nivelul comandamentelor, al statelor majore ale categoriilor de forțe și al structurilor centrale ale armatei, Statul Major General are în vedere completarea deficitelor de efective la baza ierarhiei militare. Amiralul Marin le-a solicitat participanților responsabilitate în exercitarea actului de comandă, precum și în gestionarea și utilizarea fondurilor și resurselor la dispoziție.Biroul de Presă al Ministerului Apărării