Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard Mocanu

 


Comunicat nr. 18


Șeful Statului Major General, la ședința de autoevaluare din garnizoana Fetești


Amiralul dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, a participat miercuri, 23 ianuarie, la ședința de autoevaluare pe anul 2007 a Bazei 86 Aeriene Fetești.

Comandorul (Av.) Dan Buciuman, comandantul Bazei 86 Aeriene, a prezentat și a analizat indicatorii de autoevaluare, arătând rezultatele din domeniul pregătirii personalului, al operaționalizării și al misiunilor naționale și internaționale la care au participat efectivele din subordine.

Baza 86 Aeriană execută serviciu permanent de poliție aeriană sub comandă NATO. De asemenea, în 2007, piloții militari ai Bazei 86 au participat la zece exerciții naționale, la trei exerciții internaționale, au realizat misiuni de evacuare medicală și de cooperare cu structuri din Forțele Navale și din Forțele Terestre.

Totodată, comandantul bazei a prezentat dificultățile pe care unitatea le întâmpină pe linia încadrării cu personal navigant și auxiliar cauzate în special de problemele de adaptare a tinerelor cadre la traiul în condiții de izolare și de limitările de natură socială și materială. Referitor la aceste aspecte, amiralul Marin a prezentat ca prioritate maximă a SMG asigurarea continuității la nivelul generațiilor de specialiști și al personalului navigant, aerian și naval, precum și păstrarea și dezvoltarea experienței profesionale.

Comandantul Bazei 86 a arătat că personalul navigant are o medie de vârstă scăzută și că piloții tineri dispun de calitățile care le permit adaptarea foarte rapidă pe orice variantă de avion multirol ce ar putea intra în dotarea Forțelor Aeriene.

Șeful SMG a prezentat stadiul procesului de transformare a Armatei României și a arătat că, deși în anul 2008 restructurarea se va desfășura doar la eșaloanele și structurile centrale, militarii de la eșaloanele inferioare nu trebuie să coboare ștacheta calității și a competitivității.

După ședință, amiralul Marin a vizitat obiectivele reprezentative din perimetrul Bazei 86 Aeriene și a discutat cu militarii despre problemele curente și de perspectivă ale acestora.

La activitate au fost prezenți și generalul-locotenent dr. Constantin Croitoru, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul de brigadă Ion Pâlșoiu, șeful Direcției operaționalizare, generare și evaluare forțe din SMG, ofițeri din Statul Major al Forțelor Aeriene și comandanții escadrilelor și batalioanelor din compunerea bazei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării