Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt. Alin Moiceanu, telefon: 319 57 36

 


Comunicat nr. 36


Conferința de pregătire a primei reuniuni pe anul 2008 a Comitetului Mixt Româno-AmericanCentrul de Coordonare și Monitorizare a Implementării Acordului de Acces (CCMIA), din cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, a organizat în zilele de 13 și 14 februarie 2008, la sediul Ministerului Apărării, conferința de pregătire a primei reuniuni a Comitetului Mixt Româno – American pentru implementarea Legii nr. 268 din 2006 privind “Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”.

La eveniment au participat, din partea Statelor Unite ale Americii, reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Statelor Unite în Europa (EUCOM) și ai Ambasadei SUA la București, iar din partea României, reprezentanți ai Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Externe.

Pe parcursul discuțiilor oficialii români și ai Statelor Unite ale Americii au abordat subiecte referitoare la agenda și perioada de desfășurare a primei reuniuni a Comitetului Mixt Româno-American și au identificat structurile administrative și de lucru ale Comitetului Mixt.

De asemenea, au fost abordate și aspecte privind cadrul general de desfășurare a programului de instruire în anul 2008 și perspectiva activităților de instruire a forțelor SUA în România pentru anul 2009.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării