Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard Mocanu, 0744.359.491

 


Comunicat nr. 43


Vizita șefului Statului Major General al Forțelor Armate Bulgare în România


Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Bulgare, generalul Zlatan Stoikov, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 18-21 februarie, la invitația omologului său, amiralul dr. Gheorghe Marin.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi lideri militari, primire la ministrul apărării, vizitarea unor unități ale Armatei României, a unor instituții militare de învățământ și a unor obiective cultural-istorice, precum și depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.

* * *
Generalul Zlatan Stoikov s-a născut la 17 martie 1951. A îndeplinit de-a lungul carierei funcții de comandant de pluton și de companie în unități mecanizate, comandant batalion logistic, ofițer cu Operațiile și șef al Operațiilor la eșaloanele armată și comandament al Forțelor Terestre, comandant de divizie, comandant de corp de armată, comandant al Comandamentului Forțelor Terestre, locțiitor al șefului SMG al Forțelor Armate Bulgare. Îndeplinește funcția actuală din 2006, an în care a fost avansat la gradul de general. Este căsătorit și are două fiice.Biroul de Presă al Ministerului Apărării