Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Mugurel Pascu, 0744.359.518

 


Comunicat nr. 48


Vizita crucitorului USS „San Jacinto” la Constana


Comandantul Comandamentului Flotei, contramiral de flotil Mircea Rusmnic, se va ntlni joi, 21 februarie, la Constana, cu comandorul Matthew Sharpe, comandantul crucitorului USS „San Jacinto”, nav care se va afla, ntre 21 i 24 februarie, n portul de la Marea Neagr.

Comandantul navei americane se va deplasa, de asemenea, la coala Militar de Maitri a Forelor Navale i n alte uniti ale SMFN.

n cadrul discuiilor, vor fi abordate subiecte referitoare la planul de cooperare bilateral (n care este cuprins i vizita crucitorului american la Constana) i la capabilitile colilor de subofieri. De asemenea, vor fi analizate modalitile de cretere a nivelului de interoperabilitate dintre navele i aeronavele romneti cu cele americane.

***

Crucitorul „San Jacinto” face parte din clasa ARLEIGH BURKE i este comandat de comandorul Matthew SHARPE. Nava are lungimea de 173 m, limea de 16.8 m, pescajul de 10.2 m i deplasamentul de 9,600 t. Echipajul este alctuit din 402 marinari, dintre care 35 de ofieri. Propulsia este asigurat de patru turbine de tipul General Electric LM 2500, care pot dezvolta o vitez de peste 30 noduri. Nava dispune de instalaii artileristice, torpile Mk 46 i rachete Tomahawk i ASROC. Detalii suplimentare despre nav putei afla accesnd site-ul
http://www.sanjacinto.navy.mil/


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii