Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Mugurel Pascu, 0744.359.518

 


Comunicat nr. 48


Vizita crucișătorului USS „San Jacinto” la Constanța


Comandantul Comandamentului Flotei, contramiral de flotilă Mircea Rusmănică, se va întâlni joi, 21 februarie, la Constanța, cu comandorul Matthew Sharpe, comandantul crucișătorului USS „San Jacinto”, navă care se va afla, între 21 și 24 februarie, în portul de la Marea Neagră.

Comandantul navei americane se va deplasa, de asemenea, la Școala Militară de Maiștri a Forțelor Navale și în alte unități ale SMFN.

În cadrul discuțiilor, vor fi abordate subiecte referitoare la planul de cooperare bilaterală (în care este cuprinsă și vizita crucișătorului american la Constanța) și la capabilitățile școlilor de subofițeri. De asemenea, vor fi analizate modalitățile de creștere a nivelului de interoperabilitate dintre navele și aeronavele românești cu cele americane.

***

Crucișătorul „San Jacinto” face parte din clasa ARLEIGH BURKE și este comandat de comandorul Matthew SHARPE. Nava are lungimea de 173 m, lățimea de 16.8 m, pescajul de 10.2 m și deplasamentul de 9,600 t. Echipajul este alcătuit din 402 marinari, dintre care 35 de ofițeri. Propulsia este asigurată de patru turbine de tipul General Electric LM 2500, care pot dezvolta o viteză de peste 30 noduri. Nava dispune de instalații artileristice, torpile Mk 46 și rachete Tomahawk și ASROC. Detalii suplimentare despre navă puteți afla accesând site-ul
http://www.sanjacinto.navy.mil/


Biroul de Presă al Ministerului Apărării