Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 49


Autoevaluarea Departamentului pentru Relaia cu Parlamentul i Informare Public


Autoevaluarea activitii structurilor Departamentului pentru Relaia cu Parlamentul i Informare Public pe anul 2007 a avut loc joi, 21 februarie 2008, la sediul Ministerului Aprrii.

La activitate au participat Georgeta Elisabeta Ionescu, secretar de stat i ef al Departamentului pentru Relaia cu Parlamentul i Informare Public din Ministerul Aprrii, generalul-maior ing. Ion Eftimie Sandu, lociitor al efului Departamentului pentru Armamente, generalul-locotenent Cornel Paraniac, reprezentantul efului Statului Major General, generalul de brigad Viorel Angelescu, reprezentantul ministrului aprrii.

Generalul-maior Tudor Munteanu, lociitorul efului Departamentului, a prezentat analiza activitilor desfurate pe domeniile de responsabilitate, realizrile i nemplinirile, propunnd msuri concrete de cretere a performanelor la nivel organizatoric i acional.

n context, a fost reliefat faptul c specialitii Departamentului au avut o bun colaborare cu Parlamentul, Guvernul i cu celelalte autoriti publice implicate n procesul de elaborare i armonizare a actelor normative i au asigurat asistena juridic pentru nelegerile tehnice n vederea cooperrii cu forele armate strine.

De asemenea, a fost analizat activitatea de informare i relaii publice i a mass-media militare, cu accent pe asigurarea continu i oportun a accesului cetenilor la informaiile de interes public i pe dezvoltarea unei atitudini proactive n relaiile cu reprezentanii mass-media naionale i internaionale.

Totodat, au fost discutate aspecte referitoare la regimul juridic al patrimoniului imobiliar al Ministerului Aprrii, la activitatea Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale, a Comisiei de Dialog Social i a Comisiei de coordonare a programelor de construire a locuinelor proprietate personal pentru cadrele militare, soldai i gradai voluntari, precum i pentru personalul civil din Armat.

Secretarul de stat Georgeta Elisabeta Ionescu a mulumit personalului pentru eforturile depuse n anul 2007 i a subliniat faptul c realizarea obiectivelor pentru acest an necesit revizuirea unor proceduri de lucru i intensificarea colaborrii dintre Departament i celelalte structuri ale Ministerului Aprrii.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii