Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Mugurel Pascu, 0744.359.518

 


Comunicat nr. 52


Vizita distrugătorului HMS „EXETER” la Constanța


Comandantul Comandamentului Flotei, contramiral de flotilă Mircea Rusmănică, se va întâlni luni, 25 februarie, la Constanța, cu căpitan-comandorul Paul Brown, comandantul distrugătorului britanic „EXETER”, navă care se va afla, între 23 și 27 februarie, în portul de la Marea Neagră.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte referitoare la exercițiile comune executate în cadrul Operației Active Endeavour și la modalităților de creștere a nivelului de interoperabilitate dintre navele românești și engleze. De asemenea, vor fi identificate noi domenii de cooperare bilaterală în domeniul naval.

În programul vizitei oaspeților britanici mai sunt prevăzute întâlniri cu oficialitățile locale, precum și activități sportive ale membrilor echipajului în incinta Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Distrugătorul “EXETER” va sosi sâmbătă, 23 februarie, la ora 9.00, și va acosta la dana 7 a Portului Constanța.

* * *

Distrugătorul HMS „EXETER” face parte din clasa D42 și este comandat de căpitan-comandorul P.A.E. Brown. Nava are lungimea de 125 m, lățimea de 14.3m și deplasamentul de 4,820 t. Propulsia este asigurată de două turbine de tipul COGOG care pot dezvolta o viteză de până la 30 noduri. Nava dispune de lansatoare de rachete tip Twin Sea Dart, instalații artileristice și are la bord un elicopter tip Lynx MK 8. Informații suplimentare despre navă pot fi obținute accesând site-ul http://www.royal-navy.mod.uk/server/show/nav.1642.Biroul de Presă al Ministerului Apărării