Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Mugurel Pascu, 0744.359.518

 


Comunicat nr. 55


Prima misiune a infanteriștilor marini în teatrele de operațiiCeremonia plecării în misiune în teatrul de operații Kosovo a unei subunități aparținând Batalionului 307 Infanterie Marină se va desfășura luni, 25 februarie, începând cu ora 11.00, la Babadag. Este prima misiune în teatrele de operații la care participă o structură din compunerea batalionului.

86 de militari comandați de maiorul Marius Gheorghescu vor face parte din Detașamentul Național de Forțe – RoFND – din compunerea Grupului de Luptă Multinațional de Vest al misiunii conduse de NATO în Kosovo, KFOR. Ei vor îndeplini, timp de șase luni, alături de un detașament de militari italieni, activități specifice de escortă, control trafic și patrulare.

La această activitate vor participa, alături de rudele militarilor, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, ai Bisericii Ortodoxe Române și ai administrației publice locale.

***

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment sunt așteptați luni, 25 februarie, ora 10.30, la sediul Batalionului 307 Infanterie Marină Babadag. De asemenea, Statul Major al Forțelor Navale va pune la dispoziția jurnaliștilor din Constanța un mijloc de transport care va pleca luni, 25 februarie, la ora 09.00, de la sediul Comandamentului Flotei.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării