Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 64


Militarii Batalionului 151 Infanterie vizitai de comandantul Diviziei Multinaionale de Sud-Est


Militarii romni dislocai n baza militar “Dracula”, din Tallil, au fost vizitai miercuri, 5 martie, de generalul-maior Barney White – Spunner, comandantul Diviziei Multinaionale de Sud – Est din Irak.

Comandantul Batalionului 151 Infanterie “Lupii negri”, locotenent-colonelul Dan Clariu, i-a prezentat oaspetelui britanic structura, capabilitile i dotarea unitii pe care o comand, situaia de securitate din zon, precum i misiunile pe care le execut militarii romni n provinciile Dhi Qar i Al Mutanna.

Generalul Spunner a dorit s menioneze faptul c batalionul romnesc de infanterie are un rol deosebit n cadrul Diviziei Multinaionale de Sud – Est. „Este un privilegiu i o plcere s-i am n subordine pe “Lupii negri”. Cred c este foarte important s colaborm, n continuare, n cadrul Coaliiei, acum cnd situaia din Irak este mai bun att din punct de vedere al pregtirii Forelor de Securitate irakiene, ct i n ceea ce privete economia, gradul de angajare al populaiei i agricultura”, a mai spus comandantul diviziei.

La rndul su, locotenent-colonelul Clariu a apreciat c a fost o onoare pentru militarii romni s fie vizitai de unul dintre oficialii militari de cel mai nalt rang ai armatei britanice. “ntlnirea a avut un caracter de informare a partenerilor de coaliie i a fost deosebit de util din perspectiva relaiilor viitoare, att cu partenerul britanic, ct i cu celelalte fore ce fac parte din Divizia Multinaional de Sud – Est, relaii ce concur la succesul misiunilor desfurate n comun n aceast zon a Irakului”, a declarat comandantul batalionului romnesc.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii