Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 64


Militarii Batalionului 151 Infanterie vizitați de comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est


Militarii români dislocați în baza militară “Dracula”, din Tallil, au fost vizitați miercuri, 5 martie, de generalul-maior Barney White – Spunner, comandantul Diviziei Multinaționale de Sud – Est din Irak.

Comandantul Batalionului 151 Infanterie “Lupii negri”, locotenent-colonelul Dan Cîșlariu, i-a prezentat oaspetelui britanic structura, capabilitățile și dotarea unității pe care o comandă, situația de securitate din zonă, precum și misiunile pe care le execută militarii români în provinciile Dhi Qar și Al Mutanna.

Generalul Spunner a dorit să menționeze faptul că batalionul românesc de infanterie are un rol deosebit în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud – Est. „Este un privilegiu și o plăcere să-i am în subordine pe “Lupii negri”. Cred că este foarte important să colaborăm, în continuare, în cadrul Coaliției, acum când situația din Irak este mai bună atât din punct de vedere al pregătirii Forțelor de Securitate irakiene, cât și în ceea ce privește economia, gradul de angajare al populației și agricultura”, a mai spus comandantul diviziei.

La rândul său, locotenent-colonelul Cîșlariu a apreciat că a fost o onoare pentru militarii români să fie vizitați de unul dintre oficialii militari de cel mai înalt rang ai armatei britanice. “Întâlnirea a avut un caracter de informare a partenerilor de coaliție și a fost deosebit de utilă din perspectiva relațiilor viitoare, atât cu partenerul britanic, cât și cu celelalte forțe ce fac parte din Divizia Multinațională de Sud – Est, relații ce concură la succesul misiunilor desfășurate în comun în această zonă a Irakului”, a declarat comandantul batalionului românesc.Biroul de Presă al Ministerului Apărării