Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 66


80 de ani de la înființarea Ligii Navale RomâneMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a transmis un mesaj membrilor Ligii Navale Române care împlinește sâmbătă, 8 martie, 80 de ani de la înființare.

„În familia flotelor militare ale statelor NATO, marinarii militari români sunt parteneri de încredere și apreciați profesional. Știm că în formarea lor cei care astăzi purtați însemnele gradelor superioare ați avut o contribuție importantă, prin pregătirea și formarea dobândite în instituțiile de învâțământ, în comandamente și la nave, acolo unde v-ați exercitat atribuțiile funcțiilor deținute și le-ați îndrumat pașii în atât de frumoasa, dar și dificila profesie de marinar”, se arată în mesajul ministrului Apărării, Teodor Meleșcanu.

***

Liga Navală Română a luat ființă la 8 martie 1928 și reunește cadre militare, în rezervă și în retragere, care au activat în structuri ale marinei militare - comandamente, unități maritime și fluviale, precum și personal pensionat din marina civilă - ingineri, specialiști în construcția de nave, naviganți în marina comercială și de pasageri.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării