Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 74


Ministrul Teodor Meleșcanu a luat legătura cu militarii dislocați în Afganistan


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, i-a contactat telefonic, astăzi, 12 martie, pe militarii Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, pentru a se interesa de starea de sănătate a celor trei militari răniți în cursul dimineții.

Ministrul Meleșcanu le-a transmis militarilor mulțumirile sale, cât și cele ale premierului Călin Popescu-Tăriceanu, pentru profesionalismul cu care își îndeplinesc misiunile și a exprimat tot sprijinul conducerii ministerului pentru ca militarii răniți să primească cele mai bune îngrijiri medicale.

Ministrul Apărării a arătat, de asemenea, că cei implicați în eveniment urmează să primească distincții militare, la propunerea comandantului batalionului.

Comandantul batalionului, locotenent-colonelul Adrian Soci, l-a asigurat pe ministrul Teodor Meleșcanu că moralul detașamentului este bun și militarii continuă îndeplinirea misiunilor.

Caporalii Vasluianu Ionel și Hamza Dan, care au suferit contuzii în zona feței, s-au întors în bază și primesc în continuare asistență medicală de specialitate.
Plutonierul Sbughea Mihai, diagnosticat cu fractură la mâna dreaptă, este în continuare internat la spitalul militar din Kandahar, iar în funcție de evoluția stării de sănătate, medicii ar putea lua decizia transferării acestuia la spitalul Ramstein din Germania.

Militarii îndeplineau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Ministerul Apărării ține permanent legătura cu familiile militarilor, pentru a le informa despre evoluția stării lor de sănătate.Biroul de Presă al Ministerului Apărării