Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 83


Un militar ucis și altul rănit în Afganistan


Un militar din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, a fost ucis și un altul, rănit, joi, 20 martie, în jurul orei 15.00, la nord de Qalat.

Fruntașul Ionuț Cosmin SANDU a decedat, iar caporalul Silviu ATANASIU a fost rănit la piciorul stâng, când autovehicul HUMVEE în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

La momentul producerii exploziei, militarii îndeplineau o misiune de patrulare în provincia Zabul.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situații, zona a fost imediat securizată, iar militarul rănit a fost evacuat de urgență la spitalul din baza Langman, unde beneficiază de asistență medicală specializată.

Fruntașul Ionuț Cosmin SANDU, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Caporalul Silviu ATANASIU are 26 de ani și este necăsătorit. Ambii, încadrați la Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” din Galați, erau la a doua misiune în Afganistan.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul batalionului.

Conducerea Ministerului Apărării își exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate.Biroul de Presă al Ministerului Apărării