Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 91


Întâlniri bilaterale ale ministrului Apărării, Teodor Meleșcanu


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a avut în cursul zilei de astăzi, 3 aprilie, întâlniri bilaterale, în marja summit-ului NATO, cu omologii săi din Ucraina, Danemarca, SUA și Italia.

În cadrul discuțiilor cu ministrul ucrainean al apărării, Iuri Yekhanurov, Teodor Meleșcanu a remintit faptul că România a sprijinit ferm invitarea Ucrainei la Membership Action Plan și a arătat că decizia luată astăzi la București nu este de natură să descurajeze Kievul, care trebuie să meargă înainte pe calea sa pentru aderarea deplină la Alianța Nord-Atlantică.
Ministrul Meleșcanu a reafirmat dorința părții române de a continua și intensifica cooperarea militară dintre cele două țări.

În ceea ce privește întâlnirea bilaterală cu ministrul danez al apărării, Søren Gade, ministrul român al apărării a acceptat invitația omologului său de a efectua o vizită oficială în acest an în Regatul Danemarca.

În cadrul întrevederii cu omologul său american, secretarul apărării Robert Gates, Teodor Meleșcanu a analizat cooperarea militarilor români și americani în teatrele de operații, cu accent deosebit pe operațiile militare din sudul Afganistanului.

Cu ministrul italian al apărării, Arturo Parisi, ministrul Teodor Meleșcanu a abordat, de asemenea, aspecte referitoare la cooperarea dintre cele două armate, partea italiană manifestându-și interesul de a participa la programele strategice de înzestrare ale Armatei Române.Biroul de Presă al Ministerului Apărării