Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 91


ntlniri bilaterale ale ministrului Aprrii, Teodor Melecanu


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, a avut n cursul zilei de astzi, 3 aprilie, ntlniri bilaterale, n marja summit-ului NATO, cu omologii si din Ucraina, Danemarca, SUA i Italia.

n cadrul discuiilor cu ministrul ucrainean al aprrii, Iuri Yekhanurov, Teodor Melecanu a remintit faptul c Romnia a sprijinit ferm invitarea Ucrainei la Membership Action Plan i a artat c decizia luat astzi la Bucureti nu este de natur s descurajeze Kievul, care trebuie s mearg nainte pe calea sa pentru aderarea deplin la Aliana Nord-Atlantic.
Ministrul Melecanu a reafirmat dorina prii romne de a continua i intensifica cooperarea militar dintre cele dou ri.

n ceea ce privete ntlnirea bilateral cu ministrul danez al aprrii, Søren Gade, ministrul romn al aprrii a acceptat invitaia omologului su de a efectua o vizit oficial n acest an n Regatul Danemarca.

n cadrul ntrevederii cu omologul su american, secretarul aprrii Robert Gates, Teodor Melecanu a analizat cooperarea militarilor romni i americani n teatrele de operaii, cu accent deosebit pe operaiile militare din sudul Afganistanului.

Cu ministrul italian al aprrii, Arturo Parisi, ministrul Teodor Melecanu a abordat, de asemenea, aspecte referitoare la cooperarea dintre cele dou armate, partea italian manifestndu-i interesul de a participa la programele strategice de nzestrare ale Armatei Romne.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii