Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 94


Eroii romni i americani comemorai n Irak


La Zidul Memorial din baza militar de la Tallil, Irak, s-a desfurat duminic, 6 aprilie 2008, o ceremonie n memoria militarilor din cadrul Coaliiei Multinaionale care i-au pierdut viaa n misiunile desfurate n teatrul de operaii Irak.

n cadrul festivitii, denumit Tatoo Ceremony, au fost dezvelite plcuele pe care se afl nscrise i numele celor doi militari romni, sublocotenentul post-mortem Bogdan Valerian Hncu i sublocotenentul post-mortem Ioan Grosaru.

Pe timpul ceremoniei au fost evideniate faptele de arme ale eroilor comemorai i au fost prezentate misiunile n care acetia au czut la datorie.

* * *

• Bogdan Valerian Hncu i-a pierdut viaa la data de 27 aprilie 2006, cnd, o patrul mixt italiano-romn efectua o misiune la sud de An Nassyria a fost atacat. El fcea parte din compania de Poliie Militar care participa la operaiunea Antica Babilonia.
• Ioan Grosaru a czut la datorie la data de 21 septembrie 2007, cnd, n urma executrii unei misiuni de patrulare, TAB-ul n care se afla a fost avariat i a luat foc la deflagraia unui dispozitiv exploziv improvizat.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii