Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato Nadolu, 0788 564151

 


Comunicat nr. 106


SIMPOZION DEDICAT ZILEI FORȚELOR TERESTREStatul Major al Forțelor Terestre organizează simpozionul cu tema „Transformarea Forțelor Terestre - responsabilități și limitări în procesul de realizare a capabilităților ce vor garanta starea de operativitate”, care va avea loc marți, 22 aprilie, de la ora 09.00, la Complexul Militar „Haiducului”.

Ziua Forțelor Terestre se sărbătorește în fiecare an la 23 aprilie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de biruință.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări având ca problematică procesul de transformare a Forțelor Terestre: redimensionarea și operaționalizarea structurilor, înzestrarea, modernizarea instrucției, misiunile îndeplinite în afara teritoriului statului român.

De la ora 11.00, va avea loc masa rotundă cu tema „Rolul Forțelor Terestre în implementarea hotărârilor Summit-ului de la București”.

La activitate sunt invitate să participe personalități civile și militare din Ministerul Apărării, Administrația Prezidențială, Camera Deputaților și Senat, cabinetul primului ministru al Guvernului României, din Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Internelor și Reformei Administrației, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Academia Oamenilor de Știință din România.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Compartimentul de Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre, telefon 021 3137246.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării