Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Dragoman, 0728.083.260

 


Comunicat nr. 119


Curs pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict


Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării, cu sprijinul Statului Major General, organizează cea de-a cincea ediție a „Cursului de bază introductiv pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict”, în perioada 23-27 iunie 2008, în scopul pregătirii jurnaliștilor care doresc să transmită din astfel de zone sau cu nivel ridicat de risc.

Cursul este structurat pe două module - primul, în București, în zilele de 23 și 24 iunie, iar al doilea, în perioada 25-27 iunie 2008, într-o unitate militară de vânători de munte - și abordează, teoretic și practic, teme privind cunoașterea factorilor de risc din zonele în care se desfășoară operații militare, diversele tipuri de armament, muniții și mine antipersonal, măsurile de protecție NBC și metode de acordare a primului ajutor medical. De asemenea, cursanților li se vor prezenta regulile de lucru cu mass-media în condiții de campanie și de supraviețuire în situații speciale.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv și a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliștilor - redactori, cameramani și fotoreporteri - care vor participa la această ediție va fi limitat la 16.

Detalii privind organizarea cursului și documentele de înscriere pot fi obținute accesând site-ul www.mapn.ro/corespondenti. După completare, documentele solicitate trebuie transmise, împreună cu recomandarea instituției de presă la care jurnalistul își desfășoară activitatea, la Direcția Informare și Relații Publice, până la data de 1 iunie 2008.Biroul de Presă al Ministerului Apărării