Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 128


Noapte „european” la Muzeul Militar NaionalMuzeul Militar Naional organizeaz n noaptea de smbt spre duminic, 17/18 mai a.c., ntre orele 19.30 i 01.00, „Floare de Lotus”, eveniment nscris n proiectul european „Noaptea muzeelor”, care are loc n mai multe muzee din Bucureti i din ar.

Manifestarea, la care accesul publicului este liber, va debuta cu vizitarea expoziiei permanente de aviaie i a parcului de artilerie, precum i a celei cu vnzare de picturi i icoane pe sticl i lemn.

Tineri de la Organizaia Salvai Copiii vor prezenta dansuri moderne, urmate de un spectacol de jonglerie, contorsionism i acrobaie realizat de copiii de la Fundaia Parada.
n cadrul aceluiai program, Alexandru Grancea va susine un concert de org iar Marius erbnescu va prezenta un spectacol de magie.

De la ora 22.30, studeni de la secia actorie (clasa profesor Eusebiu tefnescu) a Facultii de Art a Universitii „Hyperion” vor juca piesa „Lumea ntreag e o scen” de William Shakespeare. Programul va continua cu piesa „O noapte furtunoas” de I.L. Caragiale, n regia lui Dan Cimpoieu.

Manifestarea de la Muzeul Militar Naional se integreaz n Srbtoarea muzeelor, proiect lansat de Ministerul Culturii i Comunicrii din Frana n mai multe ri europene i despre care pot fi aflate detalii accesnd adresa de Internet www.nuitdesmusees.culture.fr.

Jurnalitii interesai de aceast manifestare cultural, care se va desfura la sediul Muzeului Militar Naional din Bucureti, str. Mircea Vulcnescu, nr. 125-127, Sector 1, pot obine informaii suplimentare de la Ioana Iuga, la telefon 319 5904, interior 107, fax 319 5903, mobil 0723 64 34 85.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii